Ugrás a tartalomra

Fedezzük fel a Búza téri Vásárcsarnokot! - 5. RÉSZ

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 21. kedd 12:50
Sorozatunkban a Vásárcsarnok kínálatát vesszük górcső alá. (Támogatott tartalom.)
Forrás: MiNap- archív/Juhász Ákos

A Búza téri piac már régóta a város éléskamrájának számít, melynek középpontja az 1924-ben átadott Vásárcsarnok. A maga korában a vidéki Magyarország legmodernebb ilyen építménye megnyitásakor 139 üzlethelyiséget tartalmazott, 1944-ben a város bombázásakor súlyos károkat szenvedett, később azonban teljesen helyreállították.

A csarnokot 2006-2008 között felújították és jelentősen kibővítették – a létesítmény azóta még a korábbinál is változatosabb termékpalettával várja a városból és a megyéből érkezőket. A zöldségek, gyümölcsök mellett a kínálatban a hal és a füstöltáru éppúgy megtalálható, mint a savanyúság, vagy a magyaros ételek elkészítéséhez elengedhetetlen őrölt paprika.

Füsti Kuckó

Az üzemeltető cég 2018 decemberében alakult családi vállalkozásként. Először füstölt áruval indultak, de ma már huszonöt féle kolbász és szalámi készárukon kívül megtalálhatóak a mélyhűtött vadak, a tengeri és édesvízi halak, rákok, egzotikus állatok húsai (krokodil, zebra, láma). Legújabb termékeik elősütött és panírozott termékek. Szeretettel várjuk a pecsenyesütő soron a kedves vevőinket.

Vivien Vegyesbolt (Lengyel-magyar áruk boltja )

A családi vállalkozás (szülők és gyerekek) több mint nyolc éve értékesít a lengyel és magyar termékeket. Édességek, sütemények, tejtermékek, kávék, élelmiszerek. Mint mondják, folyamatosan próbálnak a piachoz alkalmazkodni, elérhető áron, jó minőségű és a vásárlók által keresett termékeket árusítani.

Szezonális árukat is értékesítenek, mindenszentekkor például virágokat, mécseseket vagy karácsonykor műfenyőket, izzósorokat.

Donatello Pizza & Grill

Sok Szeretettel várja vendégeit az újonnan nyílt Donatello Pizza&Grill büfé a Búza téri piacon, ahol minőségi olasz alapanyagokból készítik a pizzaszeleteket, 32 és 50 cdntiméteres pizzáikat.

Gyros tányéron vagy pitába töltve csirkemellfiléből friss zöldségekkel.

Hamburgereik száz százalékban érlelt Angus marhahúsból grillen sütve készülnek.

További hírek

Olvasnivaló