Ugrás a tartalomra

Fejlesztések előkészítéséhez nyert százhúszmillió forintot Miskolc

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. január 27. péntek 13:02
Támogatja a kormányzat Miskolc Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját, az ezzel kapcsolatos szerződést az elmúlt hónapokban írták alá az érintettek. Köszönhetően ennek, az önkormányzat jelentős forrást nyert el arra, hogy a következő uniós fejlesztési ciklus beruházásait előkészítse.
Fotók: Juhász Ákos

Százhúsz millió forintot nyert Miskolc beruházások előkészítését megalapozó stratégiák és programtervek elkészítésére – jelentette be csütörtökön délután Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szopkó Tibor alpolgármester.

Ahogyan arról beszámoltunk, a városvezetés még júliusban jelentette be, elkészült Miskolc következő hétéves fejlesztési terve, a fejlesztések alapjául szolgáló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS).  - A miniszterelnökség a stratégiát elfogadta, így aláírhattuk az ezzel kapcsolatos támogatási szerződést. Köszönhetően ennek, az önkormányzat százhúsz millió forintos forrást kapott arra, hogy a 2021-2027 közötti fejlesztési időszak beruházásait előkészítse – részletezte a polgármester, aki hozzátette, erre szükség van ahhoz, hogy Miskolc az operatív program forrásaira pályázhasson.

A városvezető hozzátette, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében egyedüliként kapott kiemelt státuszt, így a város összesen 31.8 milliárdnyi TOP+-os fejlesztési forrást használhat fel. „Az FVS-en belül megforgalmazott városfejlesztési projektek meghatározzák Miskolc jövőképét egészen 2030-ig, de a tervezés során fontos volt az is, hogy a város elképzelései találkozzanak a megye terveivel és bekapcsolódjunk az Észak-kelet Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztésébe és működésébe is” – fűzte hozzá.

Szopkó Tibor hozzátette, az FVS-ben korábban rögzítették azt is, hogy Miskolcnak nem látványberuházásokra van szüksége, hanem olyan emberközeli fejlesztésekre, amelyek középpontjában a miskolci emberek és a miskolci közösségek állnak.

- A városvezetés nemcsak azért fog harcolni, hogy ezek sikeres fejlesztések legyenek, és sikeres legyen ez a ciklus, a miskolci fejlesztéspolitika szempontjából, hanem minden egyes fillérért harcolni fogunk, hiszen ez a közel 32 milliárd forint, nem a miénk, de nem is kormányé. Ez a pénz ez a miskolciak pénze, amit mi a pénzt az utolsó fillérig meg fogjuk védeni, az utolsó fillérig hasznosan fogjuk felhasználni – szögezte le az alpolgármester, aki végül elmondta még: Miskolc fejlesztéspolitikájának fontos eleme az is, hogy minden részletet megismerjenek a miskolciak, vagyis továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a miskolciak bevonására, vagyis a részvételiségre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!