Ugrás a tartalomra

Felfüggesztett szabadságvesztést kapott Berki

Utoljára módosítva
2021. július 13. kedd 13:33
Két év börtönre ítélte a bíróság Berki Krisztiánt.

A celeb ellen azután indult eljárás, hogy Budapesten egy BKV busz előtt indokolatlanul nagyot fékezett. A busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, és hátulról belerohant Berki autójába. A buszon több utas is megsérült, ahogy Berki felesége is, aki mellette ült. Nem kell börtönbe mennie egyelőre, az ítéletet a bíróság felfüggesztette négy évre - írja az Origo.

Büntetőfékezés miatt indult eljárás ellene.

A vádirat szerint a következő történt: egy BKV busz beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia.
A belső sávban gyorsan érkezett a luxusautójával Berki, aki a vád szerint kilencvennel hajtott ötven helyett, ám a busz miatt lassítania kellett. A celeb ezután megelőzte a buszt, majd teljes erővel fékezett, a rendőrségi vizsgálat szerint indokolatlanul.
A buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést.

Berki az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel.
A bíróság ezután egy rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berkit, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!