Ugrás a tartalomra

Felfüggesztik szentestére a kijárási tilalmat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 21. hétfő 13:06
Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján emellett azt is bejelentették, hogy december 22-én nulla órától megtiltják az Egyesült Királyságból érkező utasszállító repülőgépek leszállását Magyarországon.
Forrás: koronavirus.gov.hu

„Megszületett a kormánydöntés szentestével kapcsolatban. Eszerint december 24-ről 25-ére virradóra felfüggesztik a kijárási tilalmat. Ahogy eddig is, ezután is a magánrendezvények, családi összejöveteleket úgy kell érteni, hogy a 10 főbe nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek – jelentette be hétfői online sajtótájékoztatóján a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes elmondta még, a kormány döntött arról is, hogy hétfő éjféltől, azaz december 22-én nulla órától megtiltják az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülők leszállását is hazánkban, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépeket is. Az áruforgalom zavartalanul működik tovább.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy Orbán Viktor miniszerelnök hétfő reggel az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezését követően úgy fogalmazott: a dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad.
 
2021 vége előtt "nem leszünk túl a válságon" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, "de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!