Ugrás a tartalomra

Felújítják a Szakképzési Centrum épületét

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 16:18
Csaknem 50 millió forintból újítják fel a Miskolci Szakképzési Centrum épületét. Az 1880-ban épült Széchenyi utcai ház kapualját már kifestették, a homlokzat pedig fel van állványozva. A munkák várhatóan szeptemberben kezdődnek.
Fotók: Végh Csaba

Akik a Széchenyi utcán sétálnak láthatják, hogy az egyik cipőbolt és lottózó melletti épület fel van állványozva. Itt a 103-as szám alatt van – 2017 februárja óta – a Miskolci Szakképzési Centrum központja, ahol a hozzájuk tartozó 15 szakképző intézmény oktatási feladatait koordinálják. Az ingatlan jelenleg állami vagyon, a képzési centrumnak pedig nem kell térítési díjat fizetni a használatért.

Alvári Ferenc, a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, az épület vagyonkezelése a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság feladata. Úgy kaptuk meg használatra ezt az épületet. – Mielőtt beköltöztünk a belső felújítás megtörtént, hogy lakható, élhető legyen, de a külsejével még nem tudtunk foglalkozni – nyilatkozta. Hozzátette: folyamatban van, hogy az SZGYF visszaadja a magyar államnak az épület vagyonkezelését.

A Miskolci Szakképzési Centrum az államtól fogja megkapni a vagyonkezelői jogot. Így várhatóan ősszel kezdődhet az ingatlan teljes külső felújítása. A tetőszerkezeten és a homlokzaton lesznek munkák.

Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, az általuk végrehajtott különböző felnőttképzési, felnőttoktatási és egyéb programok eredményeképpen rendelkeznek olyan saját forrással, amiből ezt meg tudják tenni.

A műemléki környezet helyreállítása költséges. Az előzetes tervek szerint a homlokzat több mint 20 millió, a tetőfelújítása pedig további 20-30 millió forintba fog kerülni.

 

További hírek

Olvasnivaló