Ugrás a tartalomra

Filmvetítés a MÜHÁ-ban a Magyar Kultúra Napján

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 16. hétfő 12:11
Január 22-én a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében a Jóreménység-sziget című magyar filmet vetítik a Magyar Kultúra Napja alkalmából. 

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a  kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.

Jóreménység-sziget
magyar kalandfilm, 128 perc, 2022 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező és forgatókönyvíró: Ljasuk Dimitry
Szereplők: Ljasuk Dimitry, Baranyák Béla, Dorogi Fernanda, Molnár Barnabás


A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan  szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel  korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar  szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre. A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít  gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és  apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az, ami igazán  fontos az életben és mi az, ami nem. Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű  boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből. Fél év elteltével egy jó és egy rossz hírt kap a  szigetre érkező paptól, aminek a hatására végleg szembe kell néznie az elengedéssel...

A film a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében január 22-én 17:15-től lesz látható.



Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók  a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca  5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!