Ugrás a tartalomra

Filmvetítések a Holokauszt Áldozatainak Emléknapja alkalmából

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 24. hétfő 10:17
A CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében az Anne Frank - Párhuzamos történetek című olasz dokumentumfilmet vetítik a Holokauszt Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

 A filmvetítések január 27 - február 2. között a Béke Art Moziteremben lesznek.

Anne Frank - Párhuzamos történetek

feliratos olasz dokumentumfilm, 92 perc, 2019

Rendező: Sabina Fedeli

Az Oscar®-díjas színésznő, Helen Mirren közreműködésével készült dokumentumfilm több síkon idézi meg az emberiség történelmének legsötétebb időszakát. Mirren a naplója oldalain keresztül idézi fel Anne Frank életének főbb mozzanatait, majd személyes hangvételű beszélgetéseken keresztül megismerhetjük további öt fiatal nő történetét, akiket gyerekként vagy serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, de csodával határos módon túlélték. A film másik síkján egy fiatal lány beszélget a társaival a közösségi média segítségével, végigvezetve a nézőt Anne Frank életén és érzésein. – Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet –  mondta Helen Mirren. A film a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én érkezik a hazai mozikba.

Helyár: 750 Ft

Az előadásra jegyek foglalhatók www.cinemis.hu honlapon, a 06 46 507-573-as telefonszámon vagy megvásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).


 

További hírek

Olvasnivaló