Ugrás a tartalomra

A Final Four-ért küzdenek a miskolci futsalos lányok

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 27. péntek 11:29
A Miskolci Vénusz óriási bravúrral ejtette ki a Tolnát az előző fordulóban, így már a Final Four-ért küzdhet.

Sorsoltak a női futsal Magyar Kupában. A tét: mely négy csapat jut be a Final Fourba. Most már oda-visszavágós rendszerben vívnak meg a csapatok, a párharcok első találkozóját december 19-20-án, a második pedig január 9-10-én rendezik meg.

A Vénusz óriási bravúrral ejtette ki az első osztályban szereplő Tolnát a legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen. Az osztálykülönbség miatt elegendő volt egy döntetlen is a miskolci lányoknak. Az előjelek nem voltak túl biztatóak, hiszen betegség és sérülés miatt nem tudott a csapattal tartani Volodimir Kolok, a Vénusz vezetőedzője, illetve Galambvári Gréta, Végh Katalin és Sallai Alexandra is hiányzott.

A csapat Facebook-oldalán olvasható tudósítás szerint a mérkőzést jól kezdte a Vénusz, hiszen az első helyzetek a vendég kapu elő alakultak ki. A vezetést Kovács passza után a 7. percben Gáspár Fanni szerezte meg. Bár a Tolna irányította ezután a mérkőzést, mégis újabb Vénusz gól érkezett: ezúttal Kovács lőtt gólt a 16. percben. A félidőre 2:0-val vonulhattak a csapatok. A második játékrész eleje tolnai góllal indult, fokozódott a nyomás a hazai kapun. A legjobb pillanatban azonban újra villant Kovács, és egy hatalmas ballábas lökettel megszerezte csapata harmadik gólját. A vendégek mindent megtettek a győzelemért, sikerült egyenlíteniük, de a győztes gólt nem tudták megszerezni.

A Vénusz fiataljai a rutint futással és akarással pótolták, odaértek mindenhova. A visszatérő Váradi Cintiának erőt adott, hogy kisfia otthonról szurkolt a képernyő előtt. A bravúros továbbjutás, tehát igazi csapatmunka volt. A csapaton már látszik Kolok mester munkája.

A mérkőzés rövid összefoglalója:

A folytatásban meglehet, hogy a legjobb négybe kerülésért is NB I-es ellenfélen át vezet az út, hacsak a Reklámpress Bátonyterenye játékosai nem tesznek kisebb csodát volt csapattársaik ellen.

A párosítások:

Miskolci Vénusz – Reklámpress BTC vagy Budaörs Futsal
Csepeli UP SE – ELTE SE vagy Szekszárdi FC
MVFC Berettyóújfalu vagy Viadukt SE Biatorbágy – Astra HFC
SK Tóalmás vagy DEAC továbbjutója – Kelen SC vagy TFSE.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!