Ugrás a tartalomra

FOGADJ EL! – Az úszás szeretete megkülönböztetés nélkül

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 20:44
Ép és sérült gyerekek együtt élvezzék a sport örömét – ez volt a célja annak a FOGADJ EL! elnevezésű úszóversenynek, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg a Selyemréti Strandfürdőben, vasárnap. A Sérült test és értelem harmóniájáért Alapítvány szervezte meg ezt a napot, melynek legfőbb célja az érzékenyítés: az úszóverseny lehetőséget ad egymás elfogadására, az SNI-s gyermekek beintegrálására kortársaik közé.
Mocsári László képgalériája!

A 2005-ben létrejött alapítvány célja, hogy mozgást biztosítson a gyerekeknek különös tekintettel az úszásra. 

Frigyik Erika, a Sérült test és értelem harmóniájáért alapítvány alapítója elmondta mintegy 70 induló volt és 70 szülő, így a kísérőkkel együtt csaknem 150-en voltak. – Együtt versenyeznek épek és sérültek, és majd időeredmény alapján dől el, ki lesz az első, második és harmadik – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak. 

Mint mondta, az SNI-s gyerekek társadalmi elfogadásában nagy lépéseket tettek: az ép gyerekek nemcsak elfogadják, de úszástudásuk alapján el is ismerik SNI-s társaikat. A kezdeményezést a jövőben szeretnék megyei szintre emelni. 

A verseny végén a Mikulás is megérkezett az uszodába így az érmek mellett mikulás csomaggal is gazdagodott minden versenyző.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!