Ugrás a tartalomra

Fokozott higiéniai és járványügyi intézkedések a kereskedőknél

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 13:34
A rendkívüli veszélyhelyzetben megnövekedett forgalommal és változó vásárlói igényekkel kell szembenézniük a kereskedőknek. Sok plusz energiát követel minden munkatársuktól és a beszállítóktól a lakosság folyamatos ellátása. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az elhúzódó rendkívül időszakban is megpróbálják kielégíteni a vásárlói igényeket és legjobb tudásuk szerint továbbra is kiszolgálják a vásárlókat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalatai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) az élelmiszer- és más fontos termékek ellátásakor szigorúan betartják az országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelményeket, jogszabályi előírásokat és központi felhívásokat.

Ezek maradéktalan biztosítása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét. A dolgozók biztonságos munkavégzésének érdekében - más intézkedésekkel együtt - növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítsák a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Az áruházakban rendkívül alapos, fokozott a takarítás.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot

  • Az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter

  • Ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra

Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak mindannyian.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!