Ugrás a tartalomra

Folyamatos az útjavítás a városban

Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 18:38
A kátyúzási munkálatokat márciusban kezdték meg a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai alvállalkozó bevonásával, több helyszínen.

A Társaság Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése alapján megjelölték a javítandó kátyúkat - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az útburkolat javítási munkáit többféle technológiával végzik. A hidegebb időszakban – novembertől márciusig – hideg aszfaltozást végeznek, a balesetveszélyes ütőkátyúk lokális javítására. Ehhez könnyen felhasználható, hideg kátyúzó-keveréket és bitumenemulziót alkalmaznak, az erősebb kötés érdekében. A hideg aszfaltozás legfontosabb eszközei a kézi döngölő, a lapvibrátor, az infrasugárzó és a bontókalapács. Az aszfaltkeverő telepek márciusi nyitásától kezdődik a meleg aszfaltozás, mely a közutakon leggyakrabban alkalmazott technológia. A keverő üzemek márciustól novemberig – időjárás függvényében - gyártják az aszfaltkeveréket, ezáltal erre az időszakra szükséges ütemezni a nagyvolumenű kátyúzásokat.

Az úthibák helyreállítása tömegközlekedési utakon, és néhány rossz állapotba került forgalmasabb mellékutcán történik. Eddig 176 utcában, mintegy 6163 négyzetméternyi területen, 589 m3 aszfaltot dolgoztak be.

A Miskolci Városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek. A felújítások és javítási munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra, a forgalmasabb szakaszokon torlódás alakulhat ki - zárul a közlemény.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!