Ugrás a tartalomra

Folytatódik a Miskolci Sportiskola ösztöndíj programja

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 04. péntek 10:50
A korábbi évekhez hasonlóan, a 2019-2020-as tanévben is kiemelt tanulmányi ösztöndíjjal támogatja a sportiskola a világversenyen eredményesen szereplőket. Ezúttal négyen, két judo és két birkózó korosztályos válogatott részesült támogatásban.
Fotó: Végh Csaba

Az elmúlt esztendők gyakorlatát folytatva újabb fiatal tehetségekkel bővült a Miskolci Sportiskola ösztöndíj programja. Illyés Miklós a sportiskola ügyvezetője elmondta, az elmúlt időszak nemzetközi eseményein kiemelkedően teljesítő négy fiatal sportolót jutalmaznak tanulmányi ösztöndíjjal. Kriza Anna és Sáfrány Péter, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál judo csapatversenyében minden küzdelmüket megnyerve a harmadik helyhez segítették a magyar válogatottat. A birkózók képviseletében két többszörös magyar bajnokot ismertek el. Botos Dominik a serdülő EB-n a legjobb négy közé jutásért birkózott, Szinay Csaba pedig a 76 kg-os kategóriában a hetedik helyen zárt.

– Itt világversenyeket, világversenyeken való indulást vettünk figyelembe. Hogyha a sportiskola vezetése azt határozta volna meg, ösztöndíjban részesülhet az, aki magyar bajnokságot nyer, akkor itt nem férnénk el a teremben.

Az évről évre hazai és nemzetközi versenyeken is kiemelkedően szereplő miskolci sportiskolások sora így újabb tagokkal bővülhetett. Minden esetben az edzőkkel is egyeztetve hozza meg a döntést  sportiskola vezetése, hogy kik csatlakozhatnak a tanulmányi programhoz, melynek összege havi nettó 20 ezer forint. A sportösztöndíjat szeptember 1-jétől 2020. június 15-ig kapják az érintettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!