Ugrás a tartalomra

„Fontos, hogy mindig fel tudjunk mutatni példaképeket”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 17:18
Nyilvános ünnepi Egyetemi Szenátusüléssel emlékezett csütörtökön a Miskolci Egyetem az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében úgy fogalmazott, az intézmény számára rendkívül fontos ez a nemzeti ünnep. 1848-ban valóban forradalmi események zajlottak Magyarországon, a bécsi, és az azt megelőző párizsi történéseket követően nagyon gyorsan bekövetkeztek a történelmi események nálunk is, március 15-én. Mint a rektor fogalmazott, a magyar történelem akkor is bebizonyította, hogy a fiatalság mindig a forradalmak, az átalakulások hajtóereje. A magyar történelemnek mindig voltak hősei, akikre emlékeznünk kell, és akikre büszkének kell lennünk.

Fotó: Mocsári László

Az ünnepi műsort követően az intézmény mintegy kétszáz hallgatója Tanulmányi Emlékérmeket és Emléklapokat vehetett át a karok dékánjaitól. Torma András hangsúlyozta, ez a legkiválóbbak elismerését jelenti. – Legyen ez a hajtóereje a jövő fiatalságának. Fontos, hogy mindig fel tudjunk mutatni példaképeket, és ezek a fiatalok, akik ma itt tanulmányi emlékérmeket vettek át, példaként állhatnak hallgatótársaik előtt – hangoztatta.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, a város és az egyetem szoros együttműködésben dolgozik egymással. – Fontos, hogy a város együtt tudjon gondolkodni az egyetemmel. Közösen találjuk ki, valósítjuk meg azokat a fejlesztéseket, amelyek a város érdekében történnek. A Miskolci Egyetem a vidék egyik legjobb egyeteme, közel tízezer polgára van, akik fontosak Miskolc számára – emelte ki az alpolgármester. Hozzátette, 1848 emlékezete, közös ünneplése mindnyájunk számára nagy jelentőséggel bír.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!