Ugrás a tartalomra

Gólparádé Diósgyőrben, a dobogó közelébe lépett a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 13. kedd 08:33
Egy kifejezetten élvezetes és mozgalmas mérkőzést játszott a DVTK és az MTK a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában, hétfőn Diósgyőrben.
Mocsári László képgalériája

Mindkét csapat a támadójátékot helyezte előtérbe, ami diósgyőri oldalon vezetett először eredményre egy öngól képében. A szünet után Könyves Norbert két góljával megnyugtató előnyre tett szert a DVTK, az ellenfél pedig mindent egy lapra feltéve támadott, de a piros-fehér ellentámadások is magukban rejtették a gólveszélyt. A közönségnek tetszett, amit látott ezen az estén, már a lefújás előtt szólt a vastaps a lelátóról, a végén pedig közösen ünnepeltek a csapattal - írja a piros-fehér klub honlapja.

Merkantil Bank Liga 8. forduló, eredmény:

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 3-0 (1-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 5011 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel).

DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin - Gera Dániel, Lukács Dániel, Könyves Norbert. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Gólszerző: Biben (1-0, öngól) a 44., Könyves Norbert (2-0) a 49., Könyves Norbert (3-0) a 67. percben.

Kuznyecov Szergej a lefújást követően örömét fejezte ki, hogy játékosai megvalósították azt, amit elterveztek és az edzéseken gyakoroltak.

- Nem volt könnyű mérkőzés, mert az első félidőben több hibát is elkövettünk. Ebben talán az is közrejátszott, hogy a felzárkózás szempontjából egy nagyon fontos mérkőzést játszottunk. A szünetben megbeszéltük, hogy higgadtabban kell játszani, többet kell birtokolni a labdát, és akkor lesznek helyzeteink, mert azt kértem a srácoktól, hogy nem szabad 2-0-nál és 3-0-nál sem megállni - mondta.

Hozzátette, tudták, hol vannak az MTK gyenge pontjai, jó, hogy ki tudták használni ezeket.

- Az is jól esik, hogy hátul nullára hoztuk le a mérkőzést, de láttam sok hibát; nem tetszett, hogy sok helyzetet engedtünk az ellenfélnek, szóval sok munka áll még előttünk. Megünnepeltük a győzelmet az öltözőben, de akik kevesebbet játszottak, azok már mentek is ki utána futni a gyepre - mutatott rá.

Elmondta azt is Kuznyecov, annak híve, hogy minél több gólt rúgjon a csapata, és ne kapjon egyet sem.

- Ahogy egyre többet dolgozunk együtt, úgy értik meg egyre jobban a srácok, hogy mit várunk tőlük, és minél több edzést tartunk, annál jobban megértik egymást is, és úgy javul az összjáték. Petar Milčanović erőnléti edző kiváló munkát végez, aminek látszik az eredménye az edzéseken mért adatokon. De a Kazincbarcika elleni mérkőzéshez képest Gyirmóton 20 százalékkal nőtt a magas intenzitású futás mennyisége, és szerintem az MTK ellen még tovább emelkedett ez a szám.

Kiemelte azt is, hogy a labdarúgók a szurkolókért játszanak, mindent meg fognak tenni azért, hogy minél több néző legyen a mérkőzéseken.

- Azért dolgozunk, hogy élvezzék a jó játékot. A kispadról úgy tűnt, hogy a játékosok jó estét szereztek a szurkolóknak, és a szurkolók is jó estét szereztek a játékosoknak - hangsúlyozta.

Az eddig veretlen listavezető MTK-nak ezzel 11 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg – amely még az előző évadban, az NB I hajrájában kezdődött –, a DVTK pedig zsinórban a harmadik győzelmét aratta, és a mostani három pont megszerzésével egy egységre jött fel a tabellán a 2. helyezett, feljutó helyen álló Gyirmót FC Győr mögé.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!