Ugrás a tartalomra

Goran Milović, korábbi horvát válogatott a DVTK új védője

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 08. péntek 21:08
Korábbi horvát válogatott, 195 centiméter magas belső védőt igazolt a DVTK. A 31 éves Goran Milović tavaly ősszel a szlovén Olimpija Ljubljana csapatában 8 mérkőzést játszott, ebből öt alkalommal nem kaptak gólt - olvasható a klub hivatalos oldalán.

- Goran Milović kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, amit kiváló fejjátékában és harcos védőmunkájában hasznosít - mutatta be a legújabb igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Személyében igazi vezéregyéniséget igazoltunk, és az ilyen típusú labdarúgókra nagy szükség van most a DVTK öltözőjében. Az várjuk tőle, a Hajduk Split egykori kapitányától, hogy harcosságát, győzni akarását ragassza át a többiekre is. 

Forrás: dvtk.eu

- Boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lettem - fejezte ki Goran Milović. - Jelenleg minden új nekem, de a DVTK Stadion és a DVTK Medical Center elsőre is lenyűgöző. Nagyon nehéz feladat előtt állunk, mégis örömmel vágok bele a bentmaradásért vívott harcba, mert meggyőző a klub által felvázolt jövőkép. Eszéken hat hónapon keresztül már dolgoztam együtt Zoran Zekić vezetőedzővel, akkor nagyon jól működött a munkakapcsolatunk, bízom benne, ezúttal is hasonlóan jó eredményeket érünk el közösen.

Goran Milović Splitben született, és a helyi Radnički (RNK) utánpótlásában lett labdarúgó. Tinédzserként a felnőttek között a harmadosztályból egészen az élvonalig jutott csapatával, ahol rögtön bronzérmet is nyert. Ennek köszönhetően nem váratott sokáig a nemzetközi debütálás sem, az Európa Liga selejtezőjében, ahol a Fulham támadóival is szembenézett.
Télen Split patinásabb csapatába igazolt, és gyorsan a Hajduk alapembere, majd az évek múlásával csapatkapitánya lett. 2013-ban horvát kupát nyert, és az Európa Liga selejtezőjében is rendszeres résztvevőnek számított, 2015-ben pedig meghívót kapott a nemzeti csapatba, ahol Oroszország ellen mutatkozott be.
Teljesítményére Kínában is felfigyeltek, jelentős összegért igazolt Csungkingba, ahol másfél éven keresztül játszott. Európába visszatérve előbb kölcsönben az NK Osijek (az edzője Zoran Zekić volt), majd a belga KV Oostende labdarúgója lett. Az őszi szezonban Szlovéniában szerepelt, ahol 8 mérkőzést játszott, ebből öt alkalommal nem kaptak gólt (5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség).

A téli szünetben az Olimpija Ljubljana is meg szerette volna tartani, miközben horvát élcsapattól is érdeklődtek iránta, Goran Milović azonban a DVTK ajánlatát fogadta el.

A DVTK Medicalban péntek délután elvégezték az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, majd Goran Milović aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Természetesen addig is részt vesz a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzéseken.

További hírek

Olvasnivaló