Ugrás a tartalomra

Gyászol a sportvilág: szívrohamban elhunyt Diego Maradona

eurosport.hu
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 18:45
Hatvanéves korában szerdán szívrohamban elhunyt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája - jelentette be a világbajnok argentin játékos jogi képviselője.
A világbajnok labdarúgó a hónap elején agyműtéten esett át, ugyanakkor halálát szívroham okozta – adta hírül az Eurosport.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címig vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.

Maradona november elején depresszió miatt került be egy La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Egy hétfői napon azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám a rá következő nap koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. Elvonási tünetek miatt nem akarták gyorsan hazaengedni onnan, személyi orvosa, Leopoldo Luque elmondta, zavaros időszakai vannak Maradonának, és nyugtatókat kap, hogy megkönnyítsék számára a tisztulási folyamatot. Másik orvosa, Alfredo Cahe kijelentette, Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy kezelhetetlen.

Maradona október 30-án ünnepelte 60. születésnapján.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!