Ugrás a tartalomra

Gyönyörű góllal szerzett vezetést, és a győzelmet is behúzta a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. november 28. vasárnap 22:01
A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a DVTK Horváth Zoltán látványos mozdulattal szerzett góljával gyorsan előnyre tett szert az Ajka ellen, amit Könyves Norbert a félidő derekán megduplázott. A szünet után továbbra is kézben tartotta a találkozót a DVTK, helyzeteket is kialakított, de újabb gól már nem esett.

Merkantil Bank Liga 18. forduló, eredmény:

Diósgyőri VTK - FC Ajka 2-0 (2-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 1190 néző. Játékvezető: Káprály Mihály (Horváth Róbert, Kovács Gábor).
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Kispál, Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Szűcs Kr. helyett Murka, Görgényi helyett Sejben és Gaál B. helyett Dragóner F. a 46., Csizmadia Cs. helyett Csemer a 65., Kispál helyett Kocsis D. és Bokros helyett Bárdos a 68., Könyves helyett Bertus a 70., Tajthy helyett Kenderes a 86., Horváth Z. helyett Hornyák és Zsolnai helyett Németh Má. a 88. percben.
Sárga lap: Présinget a 16., Lehoczky a 44., Tóth G. a 85.percben.

Fotó: dvtk.eu

Kulcspillanatok:

6. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Zsolnai első beadását a röviden kifejelték a védők, a második labdája pedig a hosszú oldalra szállt, ahol Horváth Zoltán a kapunak háttal állva, a lábát magasra emelve belesarkalt, és a labda a léc alá vágódott, 1-0 

31. perc: Horváth Z. nagyszerűen pörgette le az üresbe mozgó Zsolnai elé az indítást, aki balról úgy kanyarított középre, hogy a védőjétől elszakadó Könyves Norbertnek csak közelről az üres kapuba kellett passzolni a hosszú oldalon, 2-0

A hazaiak vezetőedzője, Kondás Elemér is azt mondta, csapata nagyon jól kezdte a mérkőzést, „jól ment a csapat, kombinatív játékból rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani”, fogalmazott.

– Szép gólokat lőttünk, és mentünk a többiért is, ami most nem jött össze. A második félidőben is azt terveztük, hogy egy-két góllal megterheljük az ellenfél hálóját, de ekkor pontatlanok voltunk a végjátékban. Az ilyen mérkőzésekben is benne van a veszély, hiába vezet kettő-nullra a csapat, és sorra alakítja ki a helyzeteket, ha az ellenfél lő a semmiből egy gólt, akkor nagyon nehéz újra felpörögni. Ezt megelőzendő ki kell hozni a maximumot a mérkőzésből, és a közönséget is ki kell szolgálni. Még két meccs maradt 2021-ből, arra törekszünk, hogy a Budafok és a Csákvár ellen is nyerjünk, mert szeretnénk ezt az évet jól zárni – emelte ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-