Ugrás a tartalomra

Győzelemmel szeretne rajtolni a Diósgyőr

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 02. péntek 16:14
Pozitív izgatottság érezhető a csapat körül – ezzel a gondolattal kezdte a labdarúgó NB 1 rajtjára készülő DVTK vezetőedzője a beharangozó tájékoztatót. Fernando Fernandez szerint sok a hasonlóság a mostani és az elmúlt szezon Honvédja között, változott, de erős maradt a keret. Ám a hazai pályán szereplő Diósgyőr, győzelemmel szeretne rajtolni.

A Budafok ellen játszott előszezon mérkőzéssel zárta felkészülését a szezonra a DVTK labdarúgó csapata. A miskolci piros-fehérek vasárnap hazai pályán kezdhetik a szezont a nemzetközi kupaporondtól búcsúzó Kispest ellen. A szezonnyitó találkozót felvezető tájékoztatón a DVTK vezetőedzője szerint ugyan büntetőkkel kiesett, de a selejtezőben elért sikereiből meríteni tud, az új vezetőedzővel dolgozó Honvéd. Az olasz szakvezető sok mindent megtartott a tavalyi Honvédből, de vannak újdonságok is a kispestiek játékában. De jól sikerült felkészülésen van túl a DVTK is. 

Fernando Fernandez elmondta, nagyon fontos lesz a vasárnapi bajnoki rajton a türelem. – A Honvédra nagyon is jellemző, hogy kompakt, szervezett csapat. Nem szabad ész nélkül rohamoznunk, meg kell találnunk azokat a területeket, pillanatokat, amikor meg lehet őket bontani. Nagyon fontos lesz, hogy megfelelő ritmusa legyen játékunknak, gyors játékot várok. Sokan azt hiszik, az csak nekünk előny, hogy csütörtökön EL meccset játszott a Honvéd, de ők komoly tétmeccsekkel a lábukban érkeznek hozzánk. Hazai pályán azonban mindenképpen győzelemre kell játszanunk, fontos, hogy sikeresen kezdjük saját stadionunkban a bajnokságot – összegezte a vezetőedző a gondolatait.

A beharangozón elhangzott még, hogy Danilo és Hollander kiválásával húsz gól és gólpasszok távoztak a Honvéd játékából. Ám hogy mindezek mit jelentenek majd a gyakorlatban, azt a vasárnap este 6 órakor kezdődő DVTK – Honvéd bajnokin tudjuk majd meg.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!