Ugrás a tartalomra

Ha február, akkor Miskolcon is medveles

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 02. csütörtök 07:48
Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához több néphagyomány is kötődik, melyekből egyet évről-évre az állatkert is követ: február 2-án, csütörtökön 10 órakor ezért medvelesre várják az érdeklődőket.

A mondás szerint, ha ezen a napon jó az idő, süt a nap, és a téli pihenőjéből előleselkedő medve meglátja az árnyékát, megijedve tőle visszabújik barlangjába, vagyis messze még a tél vége. Amennyiben borús idő van, a medve kijön téli szállásáról és elindul élelmet keresni, vagyis közel a tél vége, hamarosan itt a tavasz - olvasható az állatkert honlapján

A náluk látható állatok közül három faj nevében is szerepel a „medve” szó, de közülük csak az európai barnamedve tartozik a medvefélék családjába. A Medveles alkalmából a következő állatok etetésével várják az érdeklődőket:

10.00 Barnamedve meglesése

10.15 Mosómedvék etetése

10.30 Vörösorrú ormányosmedvék etetése

Ezen a napon az oda érkező gyermekek állatkerti macis fejlesztő füzetet kapnak ajándékba. (Óvodás vagy kisiskolás csoportok gyermekei számára csak abban az esetben tudnak ajándékot biztosítani, ha előre jelzik érkezésüket e-mailben (zooped@miskolczoo.hu) vagy telefonon (+36-46-332-121).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!