Ugrás a tartalomra

Hacacáré a felelős állattartásért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 10. vasárnap 10:35
Előadásokkal, bemutatatókkal. kutyaszépségversennyel (fajtiszta, keverék és mentett kategóriákban), játékos feladatokkal és tombolákkal várta az Egyetemvárosba az állatbarátokat a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány.
Mocsári László képgalériája

A Körcsarnok melletti füves területen tartott I. Nagy MME Hacacáré célja volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. A Hacacárét első alkalommal hirdették meg, de a szervezők úgy vélik – mivel sokan érkeztek a programokra – nem utoljára. Azért is volt fontos ez a nap, mivel a járvány miatt a családoknak nem volt lehetőségük az utóbbi időszakban részt venni hasonló eseményen, és megismerni a menhely négylábú védenceit. Az Első Nagy MME Hacacáré műsorvezetője kolléganőnk, Mag Dóra volt.

Fotó: Mocsári László

Boldog sztori

- Facebookon találkoztunk a programmal, és eljöttünk, mert fontosnak tartjuk azt a mondanivalót, amit az esemény képvisel – mondta Magicz Dávid, aki párjával és mentett kutyusukkal, Makival látogatott ki a rendezvényre. – A kutyaszépségversenyen is indultunk: itt, a mentett kategóriában Maki bezsebelte az első helyet és egy Junior-különdíjat is kapott a zsűritől. Nagyon tetszett nekik az ügetése és a begyakorolt feladatok végrehajtása is.

- Ha örökbe fogadsz egy kutyát, azzal kettőt mentesz meg: egyet, akit elhozol, és egyet, akinek jut hely a telepen. Makit nyár közepén hoztuk el. Voltak vele gondok, de ha odafigyelünk rá, akkor egy mentett kutya is teljes értékű társunk lehet ugyanúgy, mint bármelyik fajtiszta társa – vélekedett Magicz Dávid.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!