Ugrás a tartalomra

Hajszál híján az életével fizetett a WC-ben felejtett serpenyőért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 21:20
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 62 éves nő ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott együtt élt a sértett férfival Miskolcon. Mindketten italoztak, ilyenkor többször veszekedés alakult ki közöttük, amelyek miatt rendőri intézkedések is történtek.

Tavaly januárban a férfi egy kora este ittasan érkezett haza, rántottát készített magának, amelynek maradékát a fürdőszobában a WC csészébe öntötte, a serpenyőt viszont a WC ülőkén felejtette és bement a szobába.

A szintén ittas nő észrevette a WC-n hagyott serpenyőt, felháborodott, azt magához vette, és felelősségre vonta a sértettet, szidalmazta, majd a kezében lévő serpenyővel több alkalommal lábára és lábfejére ütött.

Az ütések fájdalmat okoztak, így a sértett ott hagyta a vádlottat, a szobában leült az ágyra. Az asszony azonban nem nyugodott meg, és egy 20 centiméteres konyhakést vett fel, azzal a férfi mögé állt úgy, hogy a kést maga elé tartotta pengével lefelé és így szidalmazta tovább. A háttal ülő sértett fel akart állni, ezzel viszont belemozdult a vádlott által tartott késbe, ami a hátába szúródott. A férfi érezte a fájdalmat, hátra nézve látta, hogy egy kés áll ki a hátából, így azt kihúzta, és a vádlott lakásban tartózkodó anyjától kért segítséget, majd a seb ellátást követően saját maga értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a férfi a lábujjak törésével járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, valamint a mellüreget megnyitó légmellet okozó, közvetetten életveszélyes szúrt sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!