Ugrás a tartalomra

Hála az áldozatos munkáért

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. május 10. hétfő 12:03
A mentők napja alkalmából köszöntötték a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai a miskolci mentőállomás dolgozóit.
Fotók: Juhász Ákos

Hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi, 24 mentőállomására ellátogatnak a megyei igazgatóság munkatársai és közművelődési asszisztensei, akik emléklappal hálálják meg a mentők áldozatos munkáját.

Mátyás Edina, a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága megyei igazgatója elmondta, intézetük idén indította el a közművelődési, foglalkoztatási és képzési programot. Borsod megyében 247 település vesz részt ebben több mint 200 közművelődési asszisztenssel.

„A mi munkánkat, a közművelődési asszisztensek helyzetét is megnehezíti a járványhelyzet. Május 10-e, a mentők napja jó apropó arra, hogy kifejezzük a szeretetünket, hálánkat azért, amit értünk tesznek, emberekért, lakosokért, betegekért” – emelte ki az igazgató.

Miskolc mellett hétfőn Aggtelek, Edelény, Emőd, Encs, Gönc, Hidvégardó, Izsófalva, Kazincbarcika, Krasznokvajda, Mezőcsát, Mezőkövesd, Ózd, Putnok, Ricse, Sajószentpéter, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szendrő, Szerencs, Szikszó, Tiszalúc, Tiszaújváros és Tokaj mentőállomásait keresik még fel az intézet munkatársai.

Az Önkéntes Mentőegyesület 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. 1948-ban jött létre az Országos Mentőszolgálat, aznap május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!