Ugrás a tartalomra

Hálát adtak és ünnepeltek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 08. péntek 10:54
Jézus szíve búcsút tartottak június 24-én a perecesi templomban.

A templomot megtöltötték a helyi és a környékbeli hívők. Az ünnepi szentmisét Telkes László perecesi, újdiósgyőri plébános meghívásra Jorge Luis Altamirano Mendez nicaraguai származású, egy éve felszentelt pap tartotta. Ő vezette a szentbeszéd utáni körmenetet is. Az eseményt agapéval, azaz szeretetvacsorával zárták.

Másnap plébániai közösségi napot tartottak a közösségi házban, ami szintén a szeretetről, az együttlétről, a lelki összekapcsolódásról szólt. A kétnapos ünnepet végül közös ebéddel zárták.

Az eseményen részt vett Bazin Levente önkormányzati képviselő is, aki aktív tagja a keresztény közösségnek.

Minap-archív fotó

– A szentmisével és a körmenettel hálát adtunk mindazért, amink van, a közös étkezésekkel pedig meg is ünnepeltük. Nagyon fontosnak tartom a szeretetalapon szerveződő közösségeket, hiszen ezek segítenek az embereknek gyökeret engedni, saját útra lelni, és békét találni. A perecesi keresztény közösség is egyike ezeknek. Nekem feladatom az ilyen közösségeket támogatni, éppen ezért az eseményt megelőzően rendbe tettük a templom környezetét, és felújították a Bellervölgy utcában, a templom mögötti parkolót és utat – mondta el lapunknak a képviselő.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!