Ugrás a tartalomra

„Hamilton nem érdemel lovagi címet”

player.hu
Utoljára módosítva
2020. november 21. szombat 09:05
Van, aki szerint Hamilton nem érdemli meg, hogy a sportág legnagyobbjai között tartsák számon.

Hamilton a Török Nagydíjon aratott győzelmével világbajnok lett, ami egyben azt is jelenti, hogy beállította Michael Schumacher utolérhetetlennek tűnő, 7 világbajnoki címet számláló rekordját – brit újságírók szerint honfitársuk megérdemelné, hogy lovaggá üssék.

A hatszoros sznúkervilágbajnok, Ronnie O’Sullivan nem osztja ezt a véleményt. Szerinte Hamilton nem tartozhat az F1 legjobbjai közé, és egyáltalán nem érdemli meg a lovagi címet sem.

„Fantasztikus eredmény, hogy Lewis hét világbajnoki címet nyert, de ha az autód ennyivel gyorsabb a többiekénél, akkor még az is belefér, hogy hibázz, mert úgy is meg fogod úszni. (...) Nagyon nehéz elhelyezni őt a sportág legnagyobbjai között” – fogalmazott.

Sullivan szerint Hamiltonnak csak a saját csapattársát, Valtteri Bottast kell legyőznie, aki viszont boldogan eljátssza a másodhegedűs szerepét. Ez az egész pedig olyan, mintha neki mindig nagyobb lyukba kellett volna eltennie a golyókat, mint ellenfeleinek.

„Az így elért sikerek nem érnek annyit, mint például a teniszben” – tette hozzá. Az angol sznúkeres szemében sokkal nagyobb érdem, ha valaki egy sokkal egyenlőbb feltételeket biztosító sportágban tud folyamatosan nyerni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!