Ugrás a tartalomra

Harminc napot adott az önkormányzat az engedély nélkül épült terasz elbontására

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 09:44
Nem elég a félkész szerkezetet eltüntetni, a helyhatóság az eredeti állapot visszaállítását is elvárja.

Előrelépés várható a Szinva patak fölött, a Kandia köz sarkán, tulajdonosi engedély nélkül építeni kezdett „híd”, azaz terasz ügyében – írja szerda délutáni közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az önkormányzat – folytatják – a közelmúltban ugyanis ismételten felszólította az érintett vállalkozót a terület rendezésére: egészen pontosan az építmény bontását és az eredeti állapot visszaállítását várják el. Minderre harminc napos határidőt szabtak.

A félkész torzó nagyjából egy éve csúfítja a Kandia köz és a Szinva terasz környékét. Ahogyan arról annak idején beszámoltunk, a két közterület sarkán található vendéglátóhely üzemeltetője akkor engedély nélkül fogott bele a munkálatokba: anélkül kezdett a vendéglátóhelyhez kapcsolódó terasz, patakmeder fölötti fémépítményének kialakításába, hogy az előírásoknak megfelelően beszerezte volna a vízfolyás tulajdonosának, a városi önkormányzatnak a hozzájárulását.

A helyhatóság ezért 2020. júliusának utolsó napjaiban leállítatta az építkezést, és megkezdte annak a vizsgálatát is, hogy az építtető milyen egyéb dokumentumok birtokában kezdte meg a munkálatokat. Néhány hét múlva, augusztusban a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére kötelezték a beruházót, a területen ugyanis hétvégente több ezer fiatal szórakozik. 

Ezután a miskolci helyhatóság a szabálytalan helyzet megszüntetésére kötelezte a vállalkozót.

További hírek

Olvasnivaló