Ugrás a tartalomra

A harmincéves Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete csinálta a fesztivált

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 25. szombat 19:55
A jubiláló szervezet rendezvényére több mint háromszáz résztvevőt vártak színesebbnél színesebb programokkal.

Mocsári László képgalériája

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának harmincadik évét szombaton a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete. Az esemény, melynek Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnáziuma adott otthon, délelőtt tíz órakor kezdődött egy háromszáz szeletes torta felvágásával.

A nap folyamán fellépett a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, a GAcoustic zenekar, a Görömbölyi Zengedezők népdalcsoport, Gella Anikó, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és a Zsaya együttes is. Ezenkívül megtekinthető volt még a Kalamajka Bábszínház előadása, Kolobiskó Rita Zumba bemutatója, de itt mutatkoztak be a Nagycsaládos Énekverseny díjazottjai, itt osztották ki az egyesület közgyűlésének díjait azoknak, akik kiemelkedő közösségi önkéntes munkát végeztek, és a sportverseny díjkiosztóját is megtartották.

Fotó: Mocsári László

Volt még ezen kívül mesesátor (Csiki Demjén Anetta, Kónya Dorka és Petróné Nyíri Zsuzsanna mesemondókkal), kézműves foglalkozás, arcfestés, bohócműsor, bemutatták az érdeklődőknek a mentők a tűzoltók és a rendőrség járműveit, és makett kiállítást is rendeztek.

Az immár harminc éves egyesületnek mintegy 110 család a tagja, akik aktív részesei a város életének. A megye és a környék nagycsaládos egyesületei is együtt ünnepeltek a miskolciakkal: 25 egyesület tagjait látták vendégül a rendezvényen, amelyre mintegy háromszáz résztvevőt vártak. Az esemény a Nagycsaládos Bállal zárult.

További hírek

Olvasnivaló