Ugrás a tartalomra

Házhoz ment a biztonság Tiszalúcon

police.hu
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 13:52
A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében folytatja a „Házhoz megyünk!” elnevezésű kampányát. Legutóbb Tiszaújvárosban vendégeskedett a Házhoz megyünk program, a Police Cofee, és a Bike Safe.
Forrás: police.hu

A Házhoz megyünk program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A helyszíneken az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket és azok működését is.

A vagyonvédelmi programhoz kapcsolódott a Police Coffee elnevezésű program is, melynek keretében, egy finom kávé mellett bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

A bűnmegelőzési szakemberek többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

•           Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa!

•           Vásárláskor ne tegye pénztárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, jól látható helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!

•           A nyílászárókra szereltessen befeszítésgátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!

•           Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!

•           Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!

•           Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!

Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérjük, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

A „BikeSafe” program a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett vagy ellopott kerékpárok megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálta a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készültek, és jelzéssel láttak el, ily módon azonosításra alkalmassá váltak.

 A kerékpár-regisztráció menete:

-           Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítása, az egyedi azonosító elemek rögzítésével (márka, modell, szín, évjárat, vázszám),

-           A regisztráció során maximum 10 fénykép készül a kerékpárról,

-           A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítása,

A rögzített adatokat az országos „BikeSafe” digitális rendszerbe töltik fel, amelyek valamennyi rendőri szerv számára elérhetőek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!