Ugrás a tartalomra

Helybe viszik a szűrővizsgálatokat a Lyukóvölgybe

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 14. kedd 11:48
Szeptember 22-én és 23-án többfajta szűrés is rendelkezésre áll majd a városrészben élők számára. 

A Nemzeti Népegészségügyi Stratégia keretében érkezik a Lyukóvölgybe a „Helybe visszük a Szűrővizsgálatot Program”. A Lyukói Közösségi Ház udvarán, két napon át, szeptember 22-én és 23-án (szerda és csütörtök) 10:00 és 18:00 óra között zajlanak a vizsgálatok – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. 

Három szűrőbusz lesz jelen a városrészben, ahol az általános egészségügyi vizsgálatokat (vérnyomás-, vércukor, koleszterin mérés stb.), kardiológiai vizsgálatok és nőgyógyászati valamint szájüregi vizsgálatok is elvégeztethetőek lesznek. 

Az eseményt kísérő programok is gazdagítják, így lesz „Öko-kuckó”, valamint gyermekek részére dohányzásellenes prevenciós interaktív előadás.

Akik nem rendelkeznek TAJ kártyával, azok is részt vehetnek a vizsgálatokon, Ők  egyéb személyazonosítót, személyi igazolványt, lakcímkártyát kell, hogy magukkal vigyenek – írják. 

A vizsgálati eredmény az ügyfélkapun keresztül lesz elérhető, ebben - ha van ügyfélkapuja a vizsgálatot kérőnek - a Máltai Szeretetszolgálat Szakemberei segítenek. A program megnyitóján jelen lesz Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere is.

(Címképünk a Richter Egészségnapon, egészségügyi szűréskor készült. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!