Ugrás a tartalomra

A helyi vöröskereszt is részesült az országos fejlesztésből

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 26. kedd 15:49
Egy defibrillátort, egy nagyteljesítményű nyomtatót és tíz laptopot vettek.
Fotó: Végh Csaba

Országosan csaknem 650 millió forintos infrastrukturális fejlesztés történt a Magyar Vöröskeresztnél az elmúlt 4 évben, amelynek az összegét pályázati forrás biztosította. Így szeretnék hatékonyabban segíteni a hátrányos helyzetűek társadalmi beilleszkedését, valamint a szervezet feladatellátó képességét javítani. 22 helyszínen több mint 4000 épületet újítottak fel a projekt keretében, plusz vásároltak 4 járművet és csaknem 240 informatikai eszközt.

A vöröskereszt megyei szervezete is érintett a fejlesztésben, ők egy

félautomata mobil defibrillátort, laptopokat és egy multifunkciós irodai fénymásolót szereztek be 8 millió forint értékben.

Az eszközvásárlás mellett egyéb újítás is történt.
- A mezőcsáti szociális farmjainkon valamint az élelmiszerüzemünkben két darab mobil raktárt építettünk fel, ez szintén egy nagyobb összegű beruházás volt – tájékoztatta a sajtót Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatója.

Az ősszel vett életmentő készülék

Segítség a vészhelyzetben

A mobil defibrillátort a vöröskereszt Baross Gábor utcai hajléktalangondozó központjában helyezték el – ott vehetik legnagyobb hasznát a tavaly ősszel vásárolt életmentő eszköznek.   
- Előfordul az intézményben, hogy légzés- vagy keringésleállás miatt újra kell éleszteni egy-egy ellátottat, ilyen esetekben óriási segítséget jelent, hogy van egy ilyen készülékünk, aminek a segítségével, képesek lehetünk visszahozni a beteget a klinikai halál állapotából.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!