Ugrás a tartalomra

„Hogy jobban lássalak": 665 ezerért kért fotós felszereléseket Csöbör Katalin

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 04. kedd 11:33
A képviselő a vagyonnyilatkozatában szereplő eszközöket munkája ellátásához igényelte fizetésen kívüli juttatásként. Tévét, külső adattárolókat és – 100 ezer forintért – kávéfőzőt is rendelt, sőt egy 9 ezer forintos vízforralót is kért.

Közel 700 ezer forintért igényelt egyéb juttatásként fotóeszközöket munkája ellátásához Csöbör Katalin 1,4 millió forintos fizetése mellé – írja a Magyar Narancs. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú országgyűlési választókerületének képviselője vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy Csöbör Katalin egy év alatt három különböző objektívet kapott feladatai teljesítéséhez.

Nikonból kettőt; az egyik 118 ezer forintba, a másik 226 ezer forintba került. Ezekhez rádiós vakukioldót és jeladót is rendelt 23 ezer forintért. Nem lehetett azonban maradéktalanul elégedett, hiszen egy harmadik vakura is szüksége volt, egy Tamron objektívre 138 ezer forintért. „A Nikonhoz hasonlón a Tamron szintén japán csúcsminőséget képvisel, optikai berendezéseket gyárt a modern robotikát és a kézműves precizitást kombinálva" – sorolja a portál, akik összegezték: a fideszes képviselő fotótechnikai felszerelésére 665 ezer forintot költöttek. A vagyonnyilatkozat nem tartalmazza, hogy Csöbör Katalin fotós apparátusát az Országgyűlés Hivatala finanszírozta, vagy sem, ebben pedig partner volt-e képviselőcsoportja, pártja is.

A Magyar Narancs szerint a képviselői fizetésén kívüli juttatásainak tekintélyes listájával Csöbör Katalin kiemelkedik képviselőtársai közül: tévét, külső adattárolókat és – 100 ezer forintért – kávéfőzőt is rendelt, sőt egy 9 ezer forintos vízforralót is kért.

Csöbör Katalin képviselői munkáját 2010-ben kezdte egyéni képviselőként. Az első években egyéb juttatásai között megelégedett egy notebookkal. Négy évvel később üzemanyagkártyát és mobiletelefont is igénybe vett, később iroda- és lakásbérletet. Az áttörést 2020 hozta: 28 tétellel egészült ki az addig 7-8 egyéb juttatást tartalmazó listája 1,4 millió forintos bruttó fizetése mellé. Csöbör Katalin 2020-ban öt alkalommal szólalt fel a parlamentben. Beszélt Trianon emlékezetéről, az üzbég textilkereskedelemről, a Soros Györggyel szövetkező brüsszeli kettős mércéről, arról, hogy „a magyar kormánnyal az EU mögött álló láthatatlan erőnek, a hatalmas bankoknak és multicégeknek az a bajuk, hogy nemzeti keretek között akarunk maradni”, valamint az állami projektértékelő jogviszony határozatlanságának biztosításáról a 2021-2027-es ciklusban

– írja az ellenzéki portál.

Kérdéseinkkel mi is megkeressük a képviselőt, többek közt azzal kapcsolatban, hogy mindezen eszközök miért szükségesek a választókörzet lakóiért folytatott munkája elvégzéséhez. Amint válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!