Ugrás a tartalomra

Hosszú körzet változatos problémákkal

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 23. szerda 08:52
Kedden Szopkó Tibor körzetét látogatta meg Veres Pál polgármester. 
Fotógaléria: Mocsári László

Intézményi fejlesztés, út és járdafelújítások valamint közösségfejlesztés – ezek a témák merültek fel a Szentpéteri kapu egy részét és a belvárost is magába foglaló 10-es számú választókerület bejárása közben kedd délután. Az eseményen ezúttal Szopkó Tibor önkormányzati képviselő kalauzolta Veres Pál polgármestert és a polgármesteri hivatal szakembereit. 

A bejárás során több probléma is felmerült, a Katowice utcai lakótelepen például a járdák, utak állapota volt a fő téma. A parkolóhelyek számának bővítése is folyamatosan napirenden van itt csakúgy, mint az összes, a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években épült lakótelepen. 


Megtekintették a tavaly megújult Kossuth utcát, az Antall József teret, ahol a közelmúltban újultak meg az utcabútorok és a felújítás előtt álló Dózsa György Úti Tagóvodát is. Utóbbival kapcsolatban Szopkó Tibor és Veres Pál is úgy fogalmazott: az oviban dolgozók és az oda járó kicsik már rég megérdemelték az intézmény korszerűsítését, hiszen a nyolcvanas évek elején átadott épülethez érdemben nem nyúltak az azóta eltelt majdnem negyven évben.

Komfortosabbá tenni

A képviselő a bejárást követően örömét fejezte ki, hogy a térség problémáiról illetve a fejlesztési elképzelésekről egyeztetni tudott a polgármesterrel. „Áttekintettük a múltat, a jelent, de sokat beszéltünk a jövőről is, a szükséges fejlesztésekről. Ami biztos: az intézményi felújítások és a közösségfejlesztéssel kapcsolatos elképzeléseink mellett a korábbinál is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az olyan kisebb-nagyobb beruházásokra, melyek a körzetben élők komfortérzetét növelik” – mondta Szopkó Tibor.


Az alpolgármester elmondta azt is, nagy büszkeség számára, hogy elkészült az északi iparterületet és a Szentpéteri kaput a belvárossal összekötő kerékpárút, ami régi igénye volt az itt élőknek. „A korábbi tervek miatt ugyan akad néhány kivitelezési hiba, ilyen például több szakaszon csapadékvíz-elvezetés hiánya, ezeket természetesen pótolni fogjuk, de ez a beruházás szükséges volt, és azt látom, hogy a városrészben élők is örömmel használják” – tette hozzá. 

Miskolc polgármestere érdeklődésünkre elmondta, az eddigi bejárások alapján úgy látja, hatalmas különbségek mutatkoznak a választókerületek között. „Vannak kifejezetten problémás körzetek, főként azok, melyek elhanyagolt területeket, illetve szegregátumokat ölelnek fel. Ez a belvárosi körzet a viszonylag kevés problémával küzdők közé sorolható. Természetesen itt is orvosolnunk kell a felmerülő gondokat, gondolok itt akár az utak, járdák felújítására, akár a belvárosban a további virágosításra, a rend fenntartásarása, és új kukák kihelyezésére” – sorolta Veres Pál



Át kell gondolni

A városvezető szerint az önkormányzatnak középtávon érdemes átgondolni a jelenlegi választókerületi rendszert is. „A problémák gyökere az, hogy sok körzet jelenleg földrajzilag is nagyon nagy kiterjedésű, több városrészt ölel magába, vagy akár városrészeket vág ketté. A képviselőknek így nagyon nehéz dolga van. Azt hiszem, hogy a következő önkormányzati választásig meg kell fontolni, hogy a régi történelmi városrészek határaihoz hozzáigazítsuk a körzeteket. Meggyőződésem, hogy ez a képviselőknek, és ami fontosabb, a lakosságnak az érdeke – zárta Veres Pál. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!