Ugrás a tartalomra

I Love Retro – az együtteseknek most a jótékonyság a legfontosabb

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. március 28. szombat 12:03
DJ Náksinak és a Desperado tagjainak kiemelten fontos, hogy az esti online koncertjükkel jótékonykodhatnak is.
DJ Náksi, azaz Náksi Attila

Különleges élmény lesz DJ Náksinak, azaz Náksi Attilának a szombat esti I Love Retro Online Fesztivál – mondta el a minap.hu-nak a népszerű lemezlovas, zeneszerző, zenei producer.

- Tény, hogy más lesz, mint közönség előtt zenélni, mert a digitális visszajelzéseket, kommenteket, lájkokat mi nem fogjuk látni, csak maximum a fellépés után. Egy TV-s showműsorhoz képest viszont nem lesz nagy különbség, ilyeneken számtalanszor vettem részt az elmúlt években, és ezek többségét amúgy is közönség nélkül rögzítették. Azt gondolom, hogy ennyi évvel a hátunk mögött a show minőségén ez a körülmény semmit nem fog változtatni. A néző talán észre sem fogja venni, hogy nem egy korábbi, közönség előtt zajló koncertet néz – mondta.

Segíteni szeretne

A DJ hozzátette, még nagyobb örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, mikor megtudta, hogy annak van egy jótékonysági vonala is, hiszen a Maradj otthon kampányhoz csatlakoznak ezzel, illetve egészségügyi intézményeknek is gyűjthetnek.

– Sokat jelent nekünk az is, hogy valamilyen szinten tudjuk tartani a a közönséggel a kapcsolatot ezekben a furcsa és nehéz időkben. Emellett reménykedünk, hogy mielőbb lezajlik és véget ért ez a járványhelyzet, minél kisebb károkkal, mind emberi, mind egészségi, mind gazdasági értelemben. Remélem, egészségben átvészeljük az egészet, nemcsak mi persze, hanem az ország, sőt az egész világ. Aztán valamikor nyáron, vagy később újraindulhat a világ, amit mi úgy megszoktunk és úgy szeretünk – hangsúlyozta.

Úgy érezték: ott a helyük!

Hasonlóan vélekedett Bodnár Zsolt, a Desperado együttes alapító frontembere is.

A Desperado.

– Nyilvánvalóan teljesen más lesz, megszoktuk ugyanis azt, hogy közönség előtt játszunk, amit előadók teljesen másképpen élnek meg. Mi az utóbbi időben jellemzően nagy fesztiválokon játszottunk, ahol rengeteg ember együtt bulizott velünk. Azok a a kis összekacsintások, a kis egymásra mosolygások, az együtt bulizás, táncolás, éneklés, örömködés, biztosan hiánya lesz ennek a mai estének, de ez most egy ilyen helyzet, ebből fogjuk kihozni a maximumot! – kezdte.

Az együttes tagjának bevallása szerint a Desperado elsősorban a fesztivál jótékony volta miatt érzete, hogy mindenképpen részt kell vennie azon.

– Egy járványhelyzet kellős közepén nagyon fontos momentum a segítség, és leginkább ezért csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Az, hogy csupán csak úgy online eljátszunk néhány dalt, az kevésbé lett volna izgalmas, így viszont, hogy segíthetünk, így sokkal nagyobb a súlya. Azt gondoljuk, hogy rengeteg honfitársunk szorul most is segítségre, bízunk benne, hogy ezzel a kezdeményezéssel mi is részesei lehetünk a segítségnek – tette hozzá Bodnár Zsolt.

Az I Love Retro Online Fesztivált este fél hattól a Miskolc Televízió élőben közvetíti.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!