Ugrás a tartalomra

I Love Retro szombat este – Online és a Miskolc TV képernyőjén!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 29. vasárnap 08:51
A jótékonysági online retro bulit a Miskolc Televízió szombaton fél hattól élőben közvetítette. A szervezők alig másfél órával a kezdés után bejelentették: az óriási összefogásnak köszönhetően összegyűlt annyi felajánlás, hogy megvan az összeg a légzéssegítő készülékre. Ezt a miskolci Semmelweis járványkórház kapja majd meg.

Budapest helyett az interneten tartották meg a szervezők az I Love Retro Online Fesztivált. Az online koncerten fellépett az Ámokfutók, Bestiák/Miss Bee, Betty Love, Csordás Tibi/Fiesta, DJ Náksi, Desperado, Erős-Spigiboy, Groovehouse, Happy Gang/Cory, Krisz Rudi, UFO, V-tech/Kefir. Az est háziasszonya Sári Évi volt – tájékoztatta szerkesztőségünket Mára Krisztián, az I Love Retro Online Fesztivál szervezője. 

A jótékonysági retro buli IDE kattintva nézhető meg. 

A járványhelyzetre való tekintettel a fesztivál nemcsak abban különleges, hogy online, hanem abban is, hogy egyben jótékonysági rendezvény is. A szervező elmondta, a koncert teljes bevételét felajánlják a miskolci Semmelweis járványkórháznak, valamint a Szent László Kórház Alapítványnak.

Online és jótékony

– Úgy gondoltuk, ebben a nehéz helyzetben, amibe a koronavírus-járvány miatt az ország és tulajdonképpen a világ került, kell egy olyan kikapcsolódási lehetőség mindenkinek, ami legalább egy kis időre elfeledteti azokat a gondokat, amelyek most az egész életünket meghatározzák, megváltoztatják. Ez a járvány sokakat hozott nehéz helyzetbe anyagilag, mégis úgy gondoltuk, hogy vannak nálunk nehezebb helyzetben élő emberek, akik most rászorulnak a segítségre – hangsúlyozta.

A fesztivál ingyenesen nézhető, viszont támogató jegyet lehetett vásárolni a www.totaljegy.hu oldalon, ehhez jön még hozzá az előadók felajánlása, akik fejenként százezer forintot ajánlottak fel a nemes célra.

Fontos a prevenció

Mára Krisztián hangsúlyozta, az online koncert során a prevencióra is nagy figyelmet fordítottak, az adás során többször is beszéltek a vírus megelőzéséről, prevenciós kisfilmeket játszottak be, ezzel is arra buzdítva a nézőket, hogy maradjanak otthon, minden lehetséges eszközzel próbálják megelőzni a COVID19 tovább terjedését.

– Nagyon figyelünk emellett az előadók és a stábunk egészségére, a higiéniai szabályok betartására is. Éppen ezért ez most nem az a fesztivál lesz, ahol az előadók összegyűlhetnek az öltözőkben, hanem a színpadon váltják egymást, amit pedig folyamatosan fertőtlenítünk – tette hozzá.
 
Az online koncert médiatámogatója a MIKOM Nonprofit Kft.

További hírek

Olvasnivaló