Ugrás a tartalomra

Idén nyáron már szabadabban lehet majd utazni, mint tavaly

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 06. csütörtök 09:30
Világszerte egyre több embert oltanak be a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével. Ez pedig azt jelenti, hogy az országok fokozatosan elkezdtek újranyitni. Egyelőre nincs egységes szabályozás sem a kiutazás, sem a visszautazás tekintetében. Magyarország egyelőre négy országgal állapodott meg, hogy kölcsönösen elfogadják egymás védettségi igazolványait. Az előírások azonban szinte napról napra változhatnak, ezért aki nyáron külföldre utazna, annak érdemes rendszeresen figyelni a feltételeket.
fotó: Mocsári László

A fokozatos nyitás első jelei már jól látszanak. A miskolci főutcára is lassan visszatér az élet. A teraszokon maszk nélkül lehet ételt és italt fogyasztani. A szolgáltatások újraindultak és hamarosan a kikapcsolódást nyújtó turisztikai és kulturális intézmények is megnyitják kapuikat. Az élet nemcsak az országhatáron belül, hanem kívül is normalizálódni látszik. Egyelőre úgy tűnik, nyáron szabadabban lehet majd utazni, mint tavaly.

Magyarország eddig négy országgal - Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával és Bahreinnel – állapodott meg. De további tárgyalások is folynak. A szakember szerint várhatóan június közepétől indulhat be az idei nyári szezon a külföldi utazások tekintetében. A remények szerint belföldön ettől már hamarabb lesz lehetőség a kikapcsolódásra.

 A kikapcsolódásra vágyók nemsokára a legtöbb szolgáltatást igénybe vehetik, de csak védettségi igazolvánnyal. Kinyit a színház, a mozi, valamint a Selyemréti és a Miskolctapolcai strandfürdő is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!