Ugrás a tartalomra

Idén is tárva-nyitva a Bay Zoltán Kutatóintézet a Kutatók Éjszakáján

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 16:10
Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg pénteken a Kutatók Éjszakáját a Bay Zoltán Kutatóintézet. A Kutatóközpont munkatársai azt szeretnék, ha programjaik felkeltenék a fiatalok figyelmét a természettudomány, és a kutatói pálya iránt.

Érdekesebbnél érdekesebb programok, virtuális valóság termek, robotika, anyagfejlesztési kihívások, kísérő programként pedig többek között kulturális társasjáték várja az érdeklődőket a Kutatóintézetben. 

– A legkisebbeket egy játékos programmal próbájuk bevonzani – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Árvai László osztályvezető. Mint például ezzel a kis robottal, amit a gyerekek egy tabletről tudnak irányítani.

A programmal a Bay Zoltán Kutatóintézet nem titkolt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a műszaki pálya iránt. Mint elhangzott a szakember-utánpótlás érdekében ez elengedhetetlenül fontos.

Mindig bemutatnak valamilyen kísérletet is a Kutatók Éjszakáján – tudtuk meg Lenkeyné Bíró Gyöngyvér divízió igazgatótól. – Volt például olyan év, amikor egy tornacipő talpának a viselkedését vizsgálták, aztán volt olyan is, hogy a padló viselkedését mutatták be különböző terhelési körülmények között – mondta.

A Kutatók Éjszakáján, pénteken délután 4 órától egészen este 10 óráig fogadja az érdeklődőket a Bay Zoltán Kutatóintézet Miskolctapolcán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!