Ugrás a tartalomra

Így készítse fel autóját a télre!

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 29. kedd 14:36
Tizenöt fokos hőmérséklet-csökkenéssel érkezett meg a hideg, az igazi őszi időjárás. A megváltozott időjárási viszonyokkal az autósoknak is számolniuk kell. Téli gumira kell cserélni a nyárit, és fel kell szerelni az autót az ilyenkor szükséges tartozékokkal.
Forrás: farmandfleet.com

Laboda László már most készül a télre. Alaposan átvizsgáltatja járművét, és még idejében elvégezteti azokat a munkákat, amelyek a biztonságos közlekedés szempontjából fontosak. – Én a futóművet tartom fontosnak elsősorban, hogy az legyen rendben. Ilyenkor még nincs szükség a hóláncra, de nem árt már azt is bekészíteni, pláne ha az ember olyan helyre megy, például Ausztriára vagy ahol magasabb helyeken már hó lehet. Szerintem műszaki problémánál egy pokróc sem árt, ha van az autóban, mert egyre hidegebbek vannak.

Az autósok plusz 7 fok alatt csak téli gumival induljanak útnak, mert baj esetén másokat is veszélybe sodorhatnak! A téli gumi felszereltetésén kívül ilyenkor egy alapos műszaki átvizsgálás is javasolt. Brogli György, az ITÁLGÁZ Kft. cégtulajdonosa szerint az autósok el szokták felejteni az ablakmosót is télire cserélni. – Ha ugyanis bejön a fagy, akkor a nem megfelelő folyadékkal szétfagy az ablakmosó motor, annak megjavíttatása pedig pénzbe kerül. Azt ajánlom, hogy inkább öntsenek rá egy liter téli szélvédő tisztítót.

Gumicsere miatt még nincs roham a szervizekben, de műszaki vizsgálatra több helyen már csak november közepére tudnak időpontot adni. A műhelyekben arra számítanak, hogy az elkövetkezendő napokban a nyári gumik télire történő cseréjére miatt várhatóan tömegével jelentkeznek majd az autósok.

További hírek

Olvasnivaló