Ugrás a tartalomra

Indok nélkül vertek meg egy házaspárt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 24. hétfő 09:15
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú és egy 21 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt, mert tavaly nyáron minden indok nélkül a nyílt utcán összevertek egy házaspárt.

 Az eset egy borsodi kistelepülésen történt. 

A vádlott testvérpár az utcán sétált, amikor észrevettek egy szintén az utcán tartózkodó házaspárt, és minden előzmény nélkül szidalmazni kezdték a nőt, majd a férjét is. Odafutottak hozzájuk, a férjet először az idősebbik vádlott fejen ütötte, aki a földre esett, ekkor a fiatalkorú vádlott is megütötte. A nő megpróbált a férje segítségére sietni, a vádlott ezért őt is fejen és  mellkason ütötte, majd együtt folytatták  a sértettek ütlegelését és rugdosását.

A bántalmazás következtében férfi végleges mozgás-beszűkülés kialakulásával járó szárkapocscsont törést szenvedett, feleségének lábszár zúzódása keletkezett.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munkabüntetést, míg a büntetett előéletű felnőtt korú vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott párfogó felügyelet elrendelésével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!