Ugrás a tartalomra

Indul az ellenzék előválasztásán Hegedűs Andrea

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:00
A politikus a DK színeiben méretteti meg magát, célja pedig az, hogy a jövőben ő képviselhesse a megye kettes számú országgyűlési választókerületének lakóit. 
Hegedűs Andrea és Fekete Zoltánné. Fotó: Juhász Ákos

Leváltaná a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kettes számú országgyűlési egyéni választókerület jelenlegi kormánypárti képviselőjét, és 2022-től hatékonyan képviselné a térségben élők érdekeit – ez a terve Hegedűs Andrea (DK) miskolci önkormányzati képviselőnek. Ezt Fekete Zoltánné, a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének elnöke és Hegedűs Andrea kedden sajtótájékoztatón jelentette be.  

Fekete Zoltánné emlékeztetett, a 2022-es országgyűlési választásokra az ellenzéki pártok közösen készülnek, ennek megfelelően a kormánypárt leendő jelöltjeivel szemben ők is csak egy jelöltet kívánnak indítani az ország mind a százhat választókerületében.

Azt, hogy az egyes választókerületekben ki lesz ez a személy, 2021 során előválasztások fogják eldönteni. A Miskolc egy részét, Sajóbábonyt, Sajólászlófalvát, Parasznyát, Radostyánt és Varbót magába foglaló választókerületben Hegedűs Andrea, a DK jelöltjeként kívánja megmérettetni magát az előválasztáson – tette hozzá a DK Miskolc elnöke. 

 
A civilben három évtizede pedagógusként, igazgatóhelyettesként dolgozó Hegedűs Andrea körülbelül tíz éve lépett politikai pályára, jelenleg Miskolc 3-as számú választókerületének önkormányzati képviselője és a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese. A politikus úgy fogalmazott, az a célja, hogy Orbán Viktor rendszere 2022 után a történelmi múlt része legyen.

– Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt sok nagyváros döntött úgy, hogy ellenzéki polgármestert és képviselőtestületet választ. Én is úgy gondolom, ez a helyes irány. A közös Magyarországért, közös listával, közös győzelemmel haladhatunk előre. A választókerület lakóit arra kérem, jegyezzék meg a nevem, figyeljék kiadványaimat, hallgassák meg álláspontomat és segítsenek abban, hogy az ellenzéki előválasztáson legesélyebbként indulhassak – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!