Ugrás a tartalomra

Ismét kétezer felett  a fertőzöttek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 23. péntek 09:57
Megyénkben 63 embernél azonosították a koronavírus-fertőzést péntekre.
A beazonosított fertőzöttek száma megyékre lebontva 2020. október 23-án. Forrás: koronavirus.gov.hu

2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak - írja a koronavirus.gov.hu. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. Az aktív fertőzöttek 29 százaléka, az elhunytak 38 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetnek, a járvány második hulláma zajlik egész Európában és Magyarországon is. Nő a fertőzések, a kórházban kezeltek és az elhunytak száma. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. Erről a minap.hu is beszámolt, cikkünk itt olvasható.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!