Ugrás a tartalomra

Ismét online lesznek a ballagások

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 30. péntek 17:02
Most hétvégén érkezik el a középiskolás évek lezárása, pénteken vagy szombaton lesznek a ballagások, amiket idén megint csak online formában tudnak megtartani az intézmények.
Online ballagás | KÉPGALÉRIA | fotók: Horváth Csongor

A Miskolci Tankerületi Központ által fenntartott középfokú oktatási intézményekben összesen 668 végzős nappalis diák fog elballagni. A veszélyhelyzetre való tekintettel idén nem javasolt az ünnepségek megtartása. A Miskolci Szakképzési Centrum iskoláiból 759 diák ballag el hétvégén, az iskola vezetése, a tanárok és az iskolatársak videófelvételben emlékeznek meg az elmúlt négy évről, a közös élményekről.

A Földes Ferenc Gimnáziumban rendhagyó ballagási ünnepséget szerveztek, ahogyan tették ezt az elmúlt tanévben is. – Az utolsó évesek tanulmányokat záró osztályfőnöki óráját, iskolai vonulását, éneklését és köszöntő-búcsúztató műsorát az online térben szervezzük meg – mondta Fazekas Róbert megbízott igazgató. 

A Herman Ottó Gimnázium március elejétől tervezi a ballagást. – Több ötlet felmerült, többször tanácskoztunk a végzős osztályfőnökökkel, többször újraterveztünk az aktuális járványhelyzetnek megfelelően. Végül az eredetileg tervezett időpontban online ballagás lesz nálunk. Szeretnénk nemcsak a végzős diákjainkat, hanem a szülőket, nagyszülőket, rokonságot is bevonni a virtuális ünneplésbe – nyilatkozta Madarász Péter igazgató, aki hozzátette, nem sikerült bepótolni az előző évben esedékes ünnepséget. – Pedig megszerveztünk szeptember első hetére egy pótló ballagást, meghívókat nyomtattunk, műsorral készültünk, azonban a ballagókat érintő gólyatáborok és a nyár végén fellobbanó második járványhullám megfosztott bennünket ettől a lehetőségtől is.

A Lévay József Református Gimnáziumból mintegy száznegyven diák ballag majd. – Szombaton tartjuk az ünnepséget a virtuális térben, annak ellenére, hogy személyes találkozásra is lehetőségünk lenne az egyházközség közleménye szerint. A döntéskor alapul vettük diákjaink egészségét, hiszen nekik akár két héttel később kell beszámolniuk tudásukról az érettségin – mondta Sipos Tamás Norbert nevelési igazgatóhelyettes.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium rövid meglepetésműsorral készült. – Az iskola YouTube-csatornáján közvetítjük ezt, ami a tizenkettedikeseinket állítja fókuszba, ünnepeltté emeli őket, érzelmi töltetet ad, olyat és annyit, ami muníció lehet az írásbeli érettségi megkezdéséhez – mondta Herpainé Velkey Klára, a művészeti munkacsoport vezetője, hozzátéve, bíznak abban, hogy még a tanév vége előtt meg tudják tartani a valóságos ballagást, még ha szűk körben is. – Ez azért lenne fontos, mert szeretnénk, ha a felnőtté válás szempontjából határvonalat jelentő eseményre visszaemlékezve a diákjaink ne keserűen és a veszteségeket emlegetve tekintsenek vissza, hanem – az elmaradt dolgok tudatában ugyan, de – azt mondhassák: egy különlegesen nehéz, kihívásokkal teli időszakban egy különleges ballagásunk volt – nyilatkozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!