Ugrás a tartalomra

Itt az új kínai hajtogatós mobil

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 13:49
A Royole nevét akkor ismerhette meg a világ, amikor a cég 2018 novemberében az összes nagy gyártót – így a Huaweit és a Samsungot is – megelőzve bemutatta a világ első összehajtható okostelefonját. Most előálltak ennek második generációs kiadásával.

A sokak számára teljesen ismeretlen kínai vállalat készüléke, a FlexPai a tortúrateszt alapján meglepően jóra sikeredett, így nem csoda, hogy a folytatás mellett döntöttek. Az utódot a februári barcelonai Mobile World Congressen mutatták volna be, az esemény viszont a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így a debütálást mostanra tették át - írja a hvg.
 

A Royole FlexPai 2 a harmadik generációs, 7,8 colos Cicada Wing kijelzőt kapta meg, ennek köszönhetően elvileg a korábbinál nagyobb szögben lehet meghajlítani a készüléket, egyúttal jobb fényerővel és betekintési szöggel bír a készülék, mint az elődje. És ami talán ennél is fontosabb: a fejlesztők szerint több mint 200 ezer nyitást/csukást bír ki a szerkezet.


A mobil lelkét a Snapdragon 865-ös processzor adja, amelyhez már egy 5G modem is társul. Hogy mennyi memória és mekkora tárhely került bele, azt nem forszírozták a bemutatón, annyit viszont elárultak, hogy LPDDR5 RAM-ot és UFS 3.0-ás tárhelyet építettek a telefonba. A spekuláció szerint egyébként előbbi legalább 12 GB RAM-ot, utóbbi pedig akár 512 GB-nyi tárhelyet jelenthet. Bár, ha valóban ilyen specifikációval szerelték volna fel a FlexPai 2-t, azt valószínűleg a bemutatón is kiemelték volna. A részleteket 2020 második negyedévében ismerhetjük meg.


Hogy mikor jelenhet meg és mennyibe kerül majd az újdonság, egyelőre nem tudni. A bemutatón viszont a cég vezetője bejelentette: együttműködési megállapodást írtak alá a ZTE-vel, így könnyen lehet, hogy a ZTE ad majd ki egy okostelefont, amely a FlexPai 2-re épül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!