Ugrás a tartalomra

Jazz, chill & charity az Avasi Kvaterkán

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 10. szerda 10:32
Az augusztus 6-ai rendezvényen az adományok mellett természetesen a legjobb borok és a Kvaterka falatok is helyet kaptak.
Horváth Csongor képgalériája 

Szombaton délután öt órától ismét felpezsdült az Avas. Az Avasi Kvaterkán, - melynek megrendezését most az Avalon Fleet, Miskolc önkormányzata és a Rotary Club Miskolc-Tapolca támogatta – ezúttal a jazz zene és a lazulás kapott főszerepet. Az Avasi Cellariumtól az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel & Látványpincéig volt minden, mi szem-szájnak ingere.

A legjobb nedűkről több borászat is gondoskodott. Bemutatták a Miskolc Város Bora verseny nyerteseinek teljes kínálatát, a sort Áts Károly legjobb nedűivel kezdték. A Borászok Borásza, az Év Bortermelője, a Wine and Spirit egyetlen 100 pontosa és még sok-sok cím tulajdonosa a díjnyertes kedvencek mellett ezen a Kvaterkán mutatta be legújabb remekművét, a Suba névre keresztelt ízkavalkádot. Meg lehetett kóstolni még a Palkó Pince furmintját és Vincze Béla kékfrankosát is. További pohárba valókat Hajdu Roland Pincészete, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Cardium Borászat, a Szűcs Pince Tállyáról, az 5 Dudás Gyöngyösről és a Winelife Borászat a Borbála Borkereskedés standjánál biztosította.

Harapnivalók gyanánt újra terítékre kerültek a Kvaterka falatok Hegedűs Pisti kenyérgourmet tálalásában: frissen grillezett csirkemell, szalámik, lillafüredi pisztráng, füstölt makréla, mics, zsíros kenyér, a Borsodi Sajtműhely sült sajtos ínyencségei, a Rotary Club Miskolc-Tapolca tépett húsos hamburgere és grillezett tarja házi buciban, kerti salátával az Aranykoronától.

A chill hangulatot a Kacsenyák x Nahaj akusztik, Zolio Art Project és George Gregory Balan gitárművész garantálta, akik összebújva táncolós, illetve lazulós muzsikával is szórakoztatták a kvaterkázókat. Ezen kívül gyermekprogramokkal is készültek az igazi családi kikapcsolódás jegyében: arcfestő sátor kicsiknek és nagyoknak (csillámtetkó, arcfestés, fesztivál haj, fesztivál fonat, csillámfonás, hajkréta, testfestés, arcfestés, henna).

Úgy tűnik, most már az adakozás sem maradhat el valamirevaló kvaterkáról 

A jótékonyság ezúttal is szerves részét képezte a rendezvénynek. A Rotary Club Miskolc-Tapolcával együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét támogatták a szervezők.

Este hét órától pedig az Avasi Cellariumban Veres Pál polgármesterrel és a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnökével, Demeter Tiborral karöltve adták át a jubileumi, X. Avasi Borangoláson gyűjtött adományokat a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnak és – Hangó István református lelkipásztor képviseletében – az avasi református templomnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!