Ugrás a tartalomra

Jól halad a Kiss Ernő utca felújítása

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 11. csütörtök 15:55
Már a szegélyköveket rakják és a buszváró öblöket építik a Déli tehermentesítőn. Várhatóan iskolakezdésre el is készülnek a munkákkal. A csaknem 2 milliárd forintos beruházás 100 százalékos támogatással valósul meg. Az út forgalmát jelentősen csökkenti az MVK autós bérlet bevezetése is, amelyet eddig több mint 2600-an vásároltak meg.

A Kiss Ernő utca a város forgalmát tehermentesíti. A több mint 15 éves burkolaton az utóbbi időben ez meg is látszott, a miskolci önkormányzat ezért döntött a Déli tehermentesítő felújításáról.

Fotó: Mocsári László

Demeter Péter városüzemeltetésért és közlekedésért felelős polgármesteri biztos emlékeztetett: egy közel 2 kilométeres útszakaszt újítanak most fel. Ezt jobbnak látták a nyári szünetben megcsinálni, ilyenkor ugyanis kisebb itt a forgalom. Így aztán május végén a vízelvezetők áthelyezésével elkezdődött a munka, június végén pedig átadták a területet a kivitelezőnek. Első ütemben felmarták az aszfaltot és elbontották a kiemelt szegélyeket.

Az útfelújítás hét buszmegállót is érint, most ezeket építik ki. Reichardt Jenő, a kivitelező HE-DO Kft. főépítésvezetője a Miskolc Televíziónak elmondta, folytatják a kiemelt szegélyek átépítését, majd jöhet a lezárt külső sávban található aknafedlapok szintre emelése. Nagyon lényeges, hogy a Szinva oldalán található közúti szalagkorlátokat elbontják.

Várhatóan augusztus elején elkezdődhet a két szélső sáv aszfaltozása is. Az út mellett óriásplakát hirdeti, hogy Miskolc épül, megújul.

Az 1 milliárd 65 millió forintos beruházás 100 százalékos támogatással valósul meg és iskolakezdésre már nem lesznek forgalomkorlátozások, be tudják fejezni a teljes szakasz felújítását.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!