Ugrás a tartalomra

Jön az indián nyár – kevesebbet kell fűteni

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 16:00
A hétvégén itt az indián nyár. Napközben akár 20 fok fölött is lehet a hőmérséklet. A MIHŐ ennek megfelelően szabályozza majd a fűtést. A lakosságnak nincs teendője, de a költségek csökkenhetnek majd ebben az időszakban.

A MIHŐ Kft. műszaki ügyeleténél folyamatosan figyelik a távhőszolgáltató működését. A rendszer méri a külső hőmérsékletet és ennek megfelelően szabályozzák a fűtést.

- A távhőszolgáltató szabályzói mérik a külső hőmérsékletet. Napközbeni meleg esetén leveszik a betáplált hőfokot, ez azt jelenti, hogy napközben akár hideg radiátorok is lehetnek, ilyenkor vannak megtakarítások, éjszakai időszakban pedig, amikor hidegek az éjszakák, akkor a radiátorok  fölmelegednek és megfelelő fűtést biztosítunk a lakásokban – nyilatkozta a Miskolc televíziónak Kovács Tamás, a MIHŐ Kft. szolgáltatási igazgatója. - Tennivalója a lakóknak ebben az időszakban nincs – tette hozzá.

Jellemző módon minden év őszén van egy olyan időszak, amikor – ha kis időre is – de visszatér a nyár. Nyugodt száraz, enyhe, csapadék nélküli kellemes időre számíthatunk a hétvégén.

- Az elmúlt napok igen hideg időjárása után jó hír, hogy végre megérkezik a vénasszonyok nyara, tehát melegszik az idő. Déli áramlással meleg száraz léghullámok érkeznek fölénk és a következő egy hétben 20 fok körüli maximumhőmérsékletekre lehet számítani és a kimondottan hideg hajnalok is megszűnnek, éjszakánként is csak kevéssel 10 fok alá csökken majd a hőmérséklet – nyilatkozta Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat miskolci meteorológusa.

A hétvége után a következő front kedd vagy szerda körül érkezik fölénk, de az előrejelzések szerint komoly lehűlést ez sem okoz majd térségünkben.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!