Ugrás a tartalomra

Jótékonysági bált szervezett a Vöröskereszt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 09. vasárnap 07:03
Ötödik alkalommal szervezte meg jótékonysági farsangi bálját a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete szombaton, a miskolctapolcai Panoráma Étterembe. A rendezvény bevételét a rászoruló családok megsegítésére fordítja a humanitárius szervezet: húsvétkor tartós élelmiszercsomagot oszt elsősorban fogyatékos gyermeket nevelők számára.
Beregi László képgalériája!

A bál alapvető célja, hogy a Magyar Vöröskereszt megyei Szervezete támogatóinak, partnereinek, önkénteseinek és barátainak lehetőséget biztosítson kötetlen szórakozásra, találkozásra és eszmecserére. Az eseményen való részvételük egyfajta segítségnyújtás is. A bálon befolyó adományból ugyanis tartós élelmiszert vásárol a szervezet, amivel a rászoruló családokat segíti majd, hogy ők is méltóképpen ünnepelhessék meg a húsvétot. A támogatandó családokat a MESZEGYI szakembereinek bevonásával választja ki a bál szervezését és lebonyolítását vállaló vöröskeresztes Hajléktalanokat Gondozó Központ.

Elsősorban olyan nehéz sorsú és nélkülöző családoknak szeretne segíteni a humanitárius szervezet, amelyben fogyatékkal élő gyermeket nevelnek vagy családtagot látnak el. Az előző évek tapasztalatai alapján – reményeik szerint – az összegyűlt adományokból 180 csomag szétosztására lesz lehetőség.

A szórakozáson és az adománygyűjtésen túl ez a bál azt a célt is szolgálta, hogy a Magyar Vöröskereszt tevékenysége minél nagyobb figyelmet kapjon Miskolcon és a megyében. Szakemberei számtalan esetben és helyzetben bizonyították már tudásukat és rátermettségüket. 

Grubert Roland megyei igazgató szerint fontos, hogy a város és a megyeszékhely vezetésével szorosan együttműködve tovább erősítsék a térség szociális hálóját; ezáltal pedig az itt élők biztonságérzetét. Ehhez azonban szükség van arra a támogató partnerségre és személyekre, akiknek egy részével a bálon kötetlenül is találkozhatnak, beszélgethetnek a jövőbeli tervekről.

További hírek

Olvasnivaló