Ugrás a tartalomra

Jótékonysági szervezet nevében gyűjtött adományokat egy férfi Miskolcon

police.hu
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 16:52
A rendőrség csalás miatt indított eljárást a férfival szemben, mivel a pénzt saját céljaira használta fel.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 33 éves román állampolgárságú férfival szemben - közölte szerkesztőségünkkel a rendőrség. A gyanúsított november 19-én és 20-án egy miskolci áruház parkolójában jótékony célú adománygyűjtést színlelt és több embertől öttől-nyolcezer forintig terjedő összegekben csalt ki pénzt.

A járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra a román állampolgárságú férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy a jóhiszemű adományozók pénzét saját céljaira használta fel.

Kiemelték: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy:

Ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt!

A karácsony, az adventi időszak közeledtével előfordulhat, hogy az utcán, nagy áruházak parkolóiban adománygyűjtőkkel találkozunk. Az „adománygyűjtők” általában valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket a saját maguk számára. Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, a legtöbb esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni. Minden esetben fontos, hogy az adománygyűjtő hitelt érdemlően igazolja magát, illetve azt a szervezetet, amit képvisel! Ha otthonában keresnék fel az adománygyűjtők, akkor se engedjen be senkit a lakásába!
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válna, azonnal értesítse a rendőrséget!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-