Ugrás a tartalomra

A jövő kihívása a háziorvosi praxisok jelenléte

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 17:36
Harmadik alkalommal osztotta ki a Praktizáló Orvosok Szövetsége az év miskolci háziorvosának és asszisztensének elismerésére alapított díjakat csütörtökön.
Fotók: Horváth Csongor

Breitenbach Géza, a Praktizáló Orvosok Szövetségének miskolci elnöke méltatásában emlékeztetett: május 19-e a háziorvosok ünnepe szerte a glóbuszon. A 2010-ben életre hívott világnapot pedig 2020 óta ünnepli a város.

– Tulajdonképpen negyven éve legjobb tudásom és szakmai ismeretem szerint segítem és gyógyítom a hozzám fordulókat – mondta el Pál Mária, aki orvostudományi tanulmányait követően a miskolci Semmelweis Kórház I-es belgyógyászati osztályán is szolgált, majd 1982-ben a 40-es számú avasi körzetbe került.

A bükkszentkereszti Bodnár Tiborné lakóhelyén harmincnyolcadik éve fáradozik asszisztensként. Egy rövid ideig ugyan a pszichiátriai osztályon is kipróbálta magát, azonban szíve visszahúzta a körzeti ellátásba. – Azért jelentkeztem egykor egészségügyi szakközépbe, mert szerettem volna segíteni az embereken – fogalmazott stábunknak a másik díjazott.
 
– Az önkormányzat alapvető érdeke, hogy pontos információkat kapjon azokról az anomáliákról, amikkel a háziorvosok találkoznak – vélekedett Varga Andrea, aki szerint e téren viszonylag jó helyzetben van Miskolc, mert nálunk még vannak háziorvosok, ám szembesülnünk kell azzal – hívta fel a figyelmet –, hogy az átlagéletkoruk rohamosan növekszik.

– Hihetetlenül nagy feladat az alapellátásban dolgozók számára, hogy naprakészen jelen legyenek az emberek mindennapi életében. Olyan kulcsszereplők, akik nélkül összeomlana a rendszer. Ezért is fontos, hogy megbecsüljük őket – húzta alá az alpolgármester az ünnepélyes eseményen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!