Ugrás a tartalomra

Jövőre pótolják az elmaradt CineFestet

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 15:42
A szeptemberben megrendezett CineFest Specialt szerették a nézők, jövőre pedig bepótolják az elmaradt CineFestet.
A CineFest Special részeként a Szinva teraszon is tartottak vetítést. Fotó: Végh Csaba

Rendkívül jól indult az idei év a CINE-MIS Nonprofit Kft.-nél, a pandémia azonban jelentős hatással volt rájuk is. Januárban és februárban nagyobb látogatószámot értek el, mint az előző év azonos időszakában - kezdte az összegzést Bíró Tibor. – A márciusi zárás után június 24-én nyitottunk ki. Júliusban és augusztusban ötven százalékos látogatáscsökkenést tapasztaltunk. A szeptembert sikeresnek ítélem meg a körülményekhez képest - fogalmazott a cég ügyvezetője.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál helyett CineFest Specialt szerveztek, ahol az elmúlt évek díjnyertes nagyjáték- és rövidfilmjeit vetítették le átlagosan hatvan százalékos kihasználtsággal. Ehhez kapcsolódtak felújított, archív magyar és premier előtti filmek, vetítések a Szinva teraszon, a Népkertben, konferencia a Palotaszállóban és GasztroPlacc a Művészetek Háza előtt. Erre a programsorozatra több mint kétezren voltak kíváncsiak.

- A helyi amatőr filmesek között hirdettünk versenyt, hogy megélhessék a nagy vásznon, közönség előtti filmvetítést. Bemutattuk Moholy-Nagy Lászlónak, a XX. század eleji kísérleti filmek magyar úttörőjének munkásságát, hogy hozzájáruljunk a fiatalok vizuális kultúrájának fejlesztéséhez. Az utóbbi öt év tendenciája, hogy hatvan-hetven százalékkal nőtt a filmművészetileg értékes vetítéseinkre év közben jegyet váltók száma - nyilatkozta Bíró Tibor. Hozzátette, az idén elmaradt filmfesztivál új időpontja jövő szeptember 10-18. lesz

További hírek

Olvasnivaló