Ugrás a tartalomra

Kábítószert "talált", letartóztatták

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 16:27
Több mint fél kiló kábítószert találtak annak az ózdi férfinak az autójában, akinek a mai napon letartóztatását rendelte el az Ózdi Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2021. április 19-én Budapestről tartott hazafelé Ózdra, amikor autójában öt darab műanyag tasakban, összesen 513 gramm mennyiségű, fehér por állagú, amfetamin tartalmú anyagot találtak. A lefoglalt kábítószerről a gyanúsított azt állította, hogy azt az M3-as autópálya egyik pihenőjében, a mosdóban találta, majd magához vette, azt gondolta „jó lesz még valamire”. Alapos gyanú merült fel arra is, hogy a férfi speeddel kereskedett a borsodi városban.

A gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, vagy a tanúkat befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. A gyanúsított életmódjára tekintettel feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A felsorolt indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló