Ugrás a tartalomra

Kapacitásbővítés és korszerűsítés Miskolc bölcsődéiben és óvodáiban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 16:50
Huszonnyolc férőhellyel bővülhet a MESZEGYI diósgyőri bölcsődéje. 

A diósgyőri gyermekek egy modernebb, minden igényt kielégítő intézményben tölthetik korai éveiket, miután a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „Bölcsődei Nevelés Fejlesztése” című pályázatra Miskolc sikeresen pályázott. Az így elnyert több mint százhetvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatással ezúttal a Diósgyőri Bölcsőde bővítése valósulhat meg. 

Minderre a városvezetés egy újabb mérföldkőként tekint azon célkitűzésében, hogy a nevelési-oktatási intézmények folyamatosan fejlődjenek, megújuljanak. Ehhez járulnak hozzá a saját források mellett a különböző pályázati lehetőségek – hívta fel a figyelmet múlt heti közleményében a városvezetés, amiben azt is leszögezték: az önkormányzat elkötelezett a város fejlesztése mellett, ezért a jövőben is igyekszik a pályázati lehetőségek kihasználására, „hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy Miskolc gyarapodhasson, fejlődhessen.”

Bereginé Almási Erzsébet, a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény bölcsődei területének szakmai tanácsadója szerint a városrészben komoly érdeklődés mutatkozik feléjük: jelenleg nyolcvannégy férőhellyel rendelkezik az intézmény, így ha a szülők nem jelzik – a jelenlegi gyakorlat szerint – nagyjából egy évvel korábban beíratási szándékukat, könnyen megeshet, hogy a város egyéb pontján találnak csak helyet kicsinyeiknek. 

– Nagyjából 2016 óta érzékelik a bölcsődei dolgozók, hogy egyre növekszik az igény. Az látszik, hogy az adott nevelési évben a beiratkozni szándékozóknak nagyjából 70-80 százalékát tudják csak felvenni – nyilatkozta megkeresésünkre Varga Andrea. Az alpolgármester hozzátette: az új szárnynak 2024 végéig kell megépülnie, ami valószínűleg még a tárgyalt év közepén megtörténik, miután 2023 nyarán szándékukban áll átadni a munkaterületet a beruházóknak. Az építési tervek előkészítése és a közbeszerzési eljárás pedig rövidesen kezdetét is veheti.

További hírek

Olvasnivaló